Відділення та банкомати

РА «Стандарт-Рейтинг» підтвердило найвищі рейтинги Unex Bank

12 червня

Рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» 11 червня 2024 року під час засідання ухвалив рішення про оновлення кредитних та депозитного рейтингів АТ «ЮНЕКС БАНК». Відповідно до результатів аналізу підсумків роботи банку за перший квартал 2024 року агентство ухвалило:


  • Довгостроковий кредитний рейтинг АТ «ЮНЕКС БАНК» за національною шкалою зберегти на рівні uaAAА (найвищий). 
  • Короткостроковий кредитний рейтинг АТ «ЮНЕКС БАНК» за національною шкалою Агентства зберегти на рівні uaK1 (найвищий).
  • Рейтинг депозитів АТ «ЮНЕКС БАНК» зберегти на рівні ua.1 за шкалою РА «Стандарт-Рейтинг» (найвищий).


При ухваленні такого рішення експерти Агентства спиралися на результати аналізу статистичної звітності та підсумків роботи Unex Bank у першому кварталі 2024 року. Зокрема вони відзначили суттєве зростання активів на 15,74% до 4,070 млрд грн, обсягу кредитів та заборгованості клієнтів на 20,23% до 464,684 млн грн, а також зобов'язань - на 16,58% до 3,891 млрд грн.


«Таким чином, в першому кварталі 2024 року АТ «ЮНЕКС БАНК» продовжив нарощувати обсяги операцій на вітчизняному ринку банківських послуг: кредитний портфель Банку збільшився на 20,23%, а кошти клієнтів виросли на 17,38%. В аналізованому періоді Банк продовжив підтримувати високу питому вагу в структурі активів ліквідних інструментів. Зокрема, станом на 01.04.2024 р. 79,17% активів АТ «ЮНЕКС БАНК» були представлені ліквідними інструментами з низьким рівнем кредитного ризику, такими як грошові кошти та їх еквіваленти, депозитні сертифікати НБУ та державні облігації», - зазначено в аналітичній записці Агентства.


Станом на початок другого кварталу 2024 року нормативи ліквідності Банку в рази перевищували встановлені НБУ граничні значення. Зокрема, коефіцієнт чистого стабільного фінансування (NSFR) АТ «ЮНЕКС БАНК» станом на 01.04.2024 в 5,47 рази перевищував мінімально необхідний рівень для даного нормативу; норматив коефіцієнта покриття ліквідністю за всіма валютами (LCRвв) був у 3,81 раза більшим за граничний рівень, а норматив коефіцієнта покриття ліквідністю в іноземній валюті (LCRів) в 7,05 рази перевищував граничний рівень, встановлений регулятором.


До того ж, додатковий аналіз звітності за квітень-травень продемонстрував, що «станом на початок червня 2024 року АТ «ЮНЕКС БАНК» був дуже добре забезпечений ліквідністю: нормативи NSFR, LCRвв та LCRів Банку в рази перевищували встановлені НБУ мінімальні значення», - йдеться у документі.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?