Відділення та банкомати

Переказ грошей з телефону на картку

27 грудня

Як перевести гроші з мобільного рахунку на банківську карту

Баланс твого мобільного рахунку дуже схожий на звичайний банківський рахунок – він так само містить запис про гроші, що тобі належать. Але просто так скористатися ними для придбання квитка в тролейбусі чи батону в магазині все ж не можна. Спершу треба вивести гроші з мобільного рахунку на карту.

Одразу зазначу, процедура ця хоч й не надто складна, але доволі коштовна. Наприклад, Vodafone стягує 3 гривні комісії за переказ на картку суми від 1 до 50 грн, що еквівалентно комісії від 6% до 300%. Для більших сум комісія становить 6%, що за банківськими мірками дуже багато.

Lifecell взагалі ніде не зазначає вартість послуги, розраховуючи її вже безпосередньо під час ініціації операції. Але емпіричним шляхом нам вдалося з’ясувати, що вона становить 7%, а у разі дрібних переказів – 3 гривні.

Щодо Київстар, то цей оператор близько року тому взагалі припинив надання такої послуги абонентам.


За допомогою сайту мобільного оператора

Так само непросто відповісти на питання, яким саме чином можна поповнити картку з мобільного рахунку. Онлайн на веб-сайті оператору переказ з мобільного на карту доступний лише для абонентів Lifecell. Та й тут не без обмовки – фактично сервіс реалізований на платіжній платформі Paycell. Щоб перейти до сервісу, скопіюй це посилання та встав в адресний рядочок у новій вкладці браузеру: paycell.lifecell.ua/category-insurance-bank/card-deposit-visa-mastercard.

Сервіс реалізовано разом з оператором платіжних терміналів EasyPay, відтак рівно аналогічна послуга доступна й на сайті фінансової організації.

Vodafone не надає доступу до послуги на своєму сайті. Хоча це можна зробити у сервісі EasyPay. Для цього обери на сайті розділ Поповнити картку, та знайди послугу «Поповнити картку з моб. рахунку ПРАТ «ВФ Україна».


В мобільному застосунку

Надіслати кошти з телефона на картку можна лише у мобільному застосунку PayCell – в нього вбудовано чимало сервісів, які можна оплатити з мобільного балансу, в тому числі й послуга поповнення картки. Зауваж, йдеться саме про окремий мобільний додаток, а не звичний My Lifecell.

Vodafone у своєму застосунку такого сервісу не надає. Проте в ньому можна керувати доступом до інших платежів за рахунок мобільного балансу, включаючи та вимикаючи цю опцію.


За допомогою SMS

На жаль, станом на грудень 2023 року жоден з українських мобільних операторів не надавав послугу переказ грошей з мобільного рахунку на банківську карту за допомогою службових СМС. Ти можеш зустріти інформацію про можливість здійснення такої транзакції в мережі Київстар, але вона застаріла, а послуга не працює: 1 грудня 2022 року Київстар оголосив про повне припинення роботи сервісу Смарт-Гроші, через який зокрема й надавалася послуга переказу коштів з мобільного на картковий рахунок.

На завершення зверни увагу на кілька важливих моментів:

  1. Послугу надає лише Lifecell та Vodafone.
  2. Комісія за виведення грошей з мобільного рахунку сягає 7%, що відверто недешево.
  3. З огляду на існуючі нормативні обмеження, разова операція не може перевищувати 4 000 гривень. А загалом за місяць не можна переказувати більше 12 000 гривень.
  4. Уся наведена інформація актуальна на грудень 2023 року. Зважай на це, оскільки час від часу оператори змінюють умови надання послуги аж до повного її припинення.
icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?