Відділення та банкомати

РА «Стандарт-Рейтинг» підтвердило найвищі рейтинги Unex Bank

09 червня

Рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» 8 червня 2023 року під час засідання ухвалив рішення про оновлення кредитних та депозитного рейтингів АТ «ЮНЕКС БАНК». Відповідно до результатів аналізу підсумків роботи банку за перший квартал 2023 року агентство ухвалило:


  • Довгостроковий кредитний рейтинг АТ «ЮНЕКС БАНК» за національною шкалою зберегти на рівні uaAAА (найвищий). 
  • Короткостроковий кредитний рейтинг АТ «ЮНЕКС БАНК» за національною шкалою Агентства зберегти на рівні uaK1 (найвищий).
  • Рейтинг депозитів АТ «ЮНЕКС БАНК» зберегти на рівні ua.1 за шкалою РА «Стандарт-Рейтинг» (найвищий).


При ухваленні такого рішення експерти Агентства спиралися на результати аналізу статистичної звітності та підсумків роботи Unex Bank у першому кварталі 2023 року. Зокрема вони відзначили суттєве зростання чистого процентного доходу банку у порівняння із показниками аналогічного періоду минулого року, та збільшення більше ніж в 2,5 рази чистого комісійного доходу. Що зрештою дозволило завершити перший квартал цього року із прибутком 833 тис. грн.


Експерти Агентства також відзначили відкриття Житомирського відділення Юнекс Банку у травні цього року, що, на їхню думку, свідчить про динамічний розвиток фінустанови.


«В першому кварталі 2023 року АТ «ЮНЕКС БАНК» на 9,79% наростив обсяг кредитного портфеля та в 2,7 рази збільшив обсяг грошових коштів та їх еквівалентів. Станом на 01.04.2023 р. 75,01% активів АТ «ЮНЕКС БАНК» були представлені ліквідними інструментами, такими як грошові кошти та їх еквіваленти, ОВДП та депозитні сертифікати НБУ», - зазначено в аналітичній записці Агентства.


Станом на початок другого кварталу 2023 року нормативи ліквідності Банку в рази перевищували встановлені НБУ граничні значення. Зокрема, коефіцієнт чистого стабільного фінансування (NSFR) АТ «ЮНЕКС БАНК» станом на 01.04.2023 в 4,47 рази перевищував мінімально необхідний рівень для даного нормативу; норматив коефіцієнта покриття ліквідністю за всіма валютами (LCRвв) був у 3,52 рази більшим за граничний рівень, а норматив коефіцієнта покриття ліквідністю в іноземній валюті (LCRів) в 5,78 рази перевищив граничний рівень, встановлений регулятором.


До того ж, додатковий аналіз звітності за квітень-травень продемонстрував, що «станом на початок червня 2023 року АТ «ЮНЕКС БАНК» був дуже добре забезпечений ліквідністю: нормативи NSFR, LCRвв та LCRів Банку в рази перевищували встановлені НБУ мінімальні значення», - йдеться у документі.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?