Відділення та банкомати

Витрачай розумно: Unex Bank доєднався до обмеження використання коштів на азартні ігри

24 червня

Рік від року все більше українців потрапляють до пастки ігрової залежності. За даними Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, лише від початку цього року до реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, потрапило вдвічі більше українців, ніж за 10 місяців 2023-го.


Проблема лудоманії є однією з найгарячіших тем в інформаційному просторі, адже від ігрової залежності страждають не тільки гравці, але й їхні близькі та родичі. Саме тому уряд ще у травні ввів суворі обмеження на рекламу казіно, Верховна Рада працює над законопроєктом, що покликаний подолати проблему ігрової залежності. А Національний банк 21 червня ухвалив рішення щодо обмежень на проведення платіжних операцій клієнтів на рахунки організаторів азартних ігор. Останнє рішення набрало чинності 22 червня 2024 року.


«Ми розуміємо всю глибину проблеми ігрової залежності, всі ризики, які вона створює насамперед для добробуту українських сімей, а також для безпеки та стабільності фінансової системи», - прокоментували постанову НБУ у пресслужбі Unex Bank.


Як соціально відповідальний банк, Unex Bank підтримує рішення банківського регулятора. На виконання постанови Правління НБУ від 21 червня 2024 року №72 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18» з 22 червня ми розпочали моніторинг транзакцій клієнтів на предмет витрат їх коштів на азартні ігри. У випадку спроби здійснення транзакції на ресурсі з азартними іграми, проведення такої транзакції буде відхилено.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?