Відділення та банкомати

Депозити у Харкові

06 листопада

Харків є другим найбільшим містом України. Ось чому майже кожен український банк має щонайменше одне харківське представництво.


Вибираємо депозит у Харкові

Харків – друге за чисельністю населення місто країни. Це робить його одним із ключових ділових центрів, притягуючи магнітом тисячі людей та, звісно, гроші. За деякими даними чисельність Харківської агломерації, тобто самого Харкова та найближчих до нього приміських населених пунктів, перевищує 2 мільйони осіб. Немає нічого дивного, що із 64 платоспроможних банків, які функціонували в нашій країні восени 2023 року, 39 мали як мінімум одне відділення у Харкові.

Сумарно у місті наприкінці 2023-го працювало 216 банківських відділень. Як великих системних фінустанов, так і невеликих банків, які не входять до ТОП-20 за рейтингом НБУ. І усі вони без винятку пропонували широку лінійку вкладів для фізичних осіб.

Знайти вигідні депозити в Харкові, втім, завдання не таке вже й просте. Як і всюди в нашій країні депозитні пропозиції фінустанов дуже відрізняються одна від одної. Іноді навіть анонсована у рекламі ставка не дає можливості зробити однозначний висновок щодо вигідності конкретного вкладу. Оскільки в умовах значної конкуренції деякі банки вдаються до хитрощів.

Одне з ноу-хау осені 2023 - пропозиція підвищеної ставки на обмежений період часу. Після його закінчення депозит продовжується автоматично, проте вже за іншою, набагато менш вигідною ставкою. Застосовуються й інші, давно випробувані способи. Наприклад, застосування підвищеної ставки у перший місяць розміщення коштів на вкладі.

У меншій мірі це стосується валютних вкладів, конкурентна боротьба за які між банками не є значною. Тому підібрати вигідний депозит у доларах у Харкові відносно просто – достатньо орієнтуватися на ставку за вкладом, зазначену у суттєвих характеристиках депозитного продукту, які всі без винятку банки України, включаючи Харківські, зобов'язані формувати за єдиним стандартом та публікувати на офіційних сторінках продукту.


Депозити у банках Харкова: розраховуємо вигоду

Процентні ставки за депозитами у банках в Харкові не відрізняються від таких загалом по Україні, якщо йдеться про загальнонаціональні банківські установи, оскільки поділ продуктів за регіональною ознакою не застосовується. Однак, враховуючи той факт, що не всі українські банки представлені в Харкові, певні особливості вибору все ж таки є.

Щоб уникнути описаних вище хитрощів та коректно порівняти депозитні ставки у банках у Харкові, я рекомендую використовувати депозитні калькулятори на сайтах фінустанов, які підходять тобі за умовами. Ось приклад реалізації такого калькулятора.

Зверни увагу, що в депозитному калькуляторі ти можеш налаштувати параметри вкладу та відповідно до вибраних умов миттєво отримати розрахунок усіх ключових показників. У тому числі відсоткову ставку у перерахунку на річні відсотки, суму, яку отримаєш після завершення терміну депозиту, а також розмір податкових платежів, які відповідно до чинного законодавства кожен банк, як податковий агент, зобов'язаний перерахувати до державного бюджету до того, як виплатить тобі відсотки за депозитом.

Зрозуміло, одним з найважливіших критеріїв вибору банку для багатьох вкладників є географічна близькість відділення до місця роботи чи житла вкладника. Як я вже зазначала вище, у Харкові розташовано понад дві сотні відділень 39 українських банків. Деякі з них мають не один десяток представництв у різних районах міста. Хоча, звісно, найбільша концентрація банківських відділень - у центральній частині Харкова. Тут, до речі, на проспекті Науки, розташоване й відділення Unex Bank.

Втім, сучасний банкінг робить численні відділення багато в чому надмірною опцією. Адже завдяки новим технологіям відкрити вклад у банку можна і віддалено, не відвідуючи відділення. Наприклад, в Unex Bank реалізовано процедуру дистанційного оформлення депозиту, яка починається з підбору відповідних умов у калькуляторі.

Система автоматично підготує всі необхідні документи, що підписуються електронним підписом. А вкладнику лише залишається поповнити депозит на вказану суму. Зробити це можна без комісії в одному із сотень терміналів City24 чи EasyPay, яких у Харкові налічуються сотні.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?