Відділення та банкомати

Депозити у Львові

07 листопада

Культурна столиця України та лідер за числом пам’яток архітектури серед всіх українських міст, Львів останніми роками перетворюється на один із ключових ділових центрів країни.

У місті спостерігається справжній будівельний бум, відкриваються нові логістичні центри та індустріальні парки. Однією з причин такої динаміки, звісно, є війна, що змусила мільйони українців шукати безпечні місця проживання. Частина поїхала до Європи, частина переселилася до значно безпечніших центральних та західних областей нашої країни. Львів, як одне з найбільших міст України, що розташоване лише в 70 кілометрах від кордону з Польщею, закономірно став магнітом для тисяч українців, невеличких підприємців та цілих заводів, що були релоковані на початку війни.

Тож немає нічого дивного, що Львів є одним з лідерів України з точки зору насиченості міста банківською інфраструктурою. Тут розташоване 231 відділення 49 українських банків. Зважаючи, що в нашій країні є лише 64 платоспроможні банківські установи, це дуже високий показник.


Найкращі депозити в банках Львова

Звісно, одним з ключових банківських продуктів для фізичних осіб є депозити. Навіть банки, що не мають розгалуженої мережі відділень та й взагалі не позиціонують себе як роздрібні установи, мають кілька депозитних продуктів для фізичних осіб. А зважаючи на вкрай високу конкуренцію у цьому сегменті ринку, депозити в банках Львова на вигідних умовах знайти не так вже важко.

Один із способів відшукати найкращу пропозицію – скористатися одним із сайтів-агрегаторів, що збирають інформацію про банківські продукти на ринку та пропонують зручний інструмент порівняння та навіть підбору найбільш підходящого продукту. Щоправда, зважай на одну важливу особливість: такі майданчики зазвичай розміщують банківські пропозиції, зокрема й по депозитах, на комерційних умовах. Відтак ти не можеш бути впевнений, що з їх допомогою зможеш порівняти усі наявні депозитні пропозиції у Львові.


Депозит у Львові: як обрати

Якщо запланована сума депозиту не перевищує 600 тисяч гривень, тобто розміру гарантованого відшкодування з боку Фонду гарантування вкладу, що буде застосовуватися до усіх депозитів через три місяці після завершення режиму воєнного стану (до того часу ФГВФО гарантує 100% депозитів без обмеження суми), великої різниці між банками за рейтингом немає. Відтак ключовим критерієм вибору є ставка, строк та можливість поповнення.

Насамперед, шукаючи Львів депозити, звертай увагу на відсоткову ставку за вкладом. Чим вона більша, тим краще. Проте додатково перевір, чи не застосовує банк до вкладу певні спеціальні умови. Наприклад, окремі банки пропонують надзвичайно великі відсотки у рекламі, проте вже з другого місяця розміщення коштів на вкладі різко її знижують. Такі «хитрощі» не можна приховувати, тож дізнатися про них неважко. Але й спеціально про них фінустанови намагаються не розповідати.

Перевірити, чи справді ставка є вигідною, доволі просто. Для цього скористайся індексом UIRD, який фактично являє собою середню ставку дохідності за вкладами певного терміну серед 20 найбільших банків України. Невеличкі банки зазвичай пропонують кращі умови, тож до обраного показника сміливо додай 2-3%, якщо йдеться про гривню. Це й буде реальна максимально можлива ставка на ринку.

Додатково перевір умови за депозитом за допомогою депозитного калькулятору на сайті обраної фінустанови. Нижче ти можеш побачити приклад реалізації такого калькулятору. Як бачиш, він допомогає точно розрахувати відсоткову ставку, суму, яку ти отримаєш після завершення строку вкладу, а також розмір податків, які банк має сплатити державі за тебе.

Перевірка у депозитному калькуляторі дає максимально прозоре уявлення про умови розміщення вкладу. Коли з банком питання вирішене, обери режим виплати відсотків та зверни увагу на можливість поповнення депозиту. Якщо вклад для тебе є способом накопичення певної суми коштів для великої покупки, важливо, щоб обмеження поповнення були мінімальними: як за сумою та кількістю поповнень, так і за строком, впродовж якого фінустанова дозволяє вносити додаткові кошти на депозит.

Сподіваюся, що ці поради були корисні для тебе й ти зможеш обрати найкращий депозит у Львові. Якщо ж вони тобі здалися занадто складними, звертайся до нашого львівського відділення, що розташоване в центрі Львова на вул. Валовій, 15. Наші менеджери з радістю допоможуть тобі підібрати найкращий львівський депозит.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?