Відділення та банкомати

Депозити у Вінниці

27 грудня

Депозити в банках Вінниці

Вінницю складно назвати рекордсменом за охопленням банківськими установами. У місті представлено трохи більше половини банків, що працюють в Україні, які пропонують свої послуги сумарно в 86 відділеннях. Певною мірою це обмежує вибір для потенційного вкладника. Хоча з урахуванням розвитку сучасних банківських технологій, зовсім необов'язково мати під рукою фізичне відділення фінустанови, щоб отримати необхідну банківську послугу.

Загалом депозити у Вінниці не мають якихось спеціальних регіональних особливостей. Якщо абстрагуватися від сказаного вище, як і всюди в Україні, жителі міста можуть підібрати для себе ідеальне співвідношення параметрів вкладу та відкрити депозит. Банки, підлаштовуючись під потреби клієнтів, пропонують безліч варіантів розміщення тимчасово вільних коштів.

Однак, я не рекомендую орієнтуватися виключно на маркетингові назви вкладів, щоб обрати найкращі депозити в банках Вінниці. Не те щоб вони вводили клієнтів в оману, проте назва «Прибутковий» ще не робить вклад найвигіднішою пропозицією на ринку. А депозит «Накопичувальний» зовсім не обов'язково якнайкраще вирішує саме твоє завдання накопичення.

Серед послуг, що пропонують банки Вінниці, депозити є одними із найбільш стандартизованих. За великим рахунком вони мають лише три ключові параметри: валюта, термін розміщення коштів та відсоткова ставка. Але навіть за такого обмеженого набору варіантів для вибору депозиту у Вінниці дуже багато.


Депозити в Вінниці

На жаль, у Вінниці представлено не так багато невеликих банків. Адже саме вони зазвичай пропонують найвищу прибутковість. Якщо сума запланованого депозиту не перевищує суму гарантування, ключовим параметром вибору вкладу для тебе є ставка. Чим вона вища, тим краще. А найвищі відсоткові ставки за депозитами у банках Вінниці пропонують невеликі фінустанови, які набагато гостріше відчувають конкуренцію та готові робити щедріші пропозиції потенційним вкладникам. Багаторічний досвід показує, що процентні ставки за депозитами у гривні у таких банках вищі на 2-3%, ніж у найбільших.

Як і всюди в Україні, найвигідніші ставки зі всієї різноманітності продуктів пропонуються за так званими «безвідкличними» депозитами. Тобто вкладами, які не можна розірвати достроково з ініціативи вкладника. Ця обставина вимагає від останнього більш серйозного фінансового планування та відповідального підходу до вибору терміну розміщення коштів. Адже важливо спрогнозувати не лише теоретичну потребу в грошах на депозиті у майбутньому, а й врахувати при ухваленні рішення інфляційні та девальваційні очікування.

Крім строку та ставки, також потрібно вибрати режим виплати відсотків. Для дуже великих сум, можливо, є сенс зупинитися на щомісячній виплаті – ставки за такими депозитами трохи нижчі, проте при цьому ти отримаєш відчутну прибавку до щомісячного доходу. Але якщо сума відносно невелика, краще, звісно, зробити вибір на користь виплати відсотків наприкінці терміну.

А підібрати всі необхідні параметри та одразу оцінити потенційний результат від розміщення коштів на депозиті найзручніше у депозитному калькуляторі. Нижче розташований депозитний калькулятор універсального вкладу Unex Максимум, спробуй як це працює.

Як бачиш змінюючи окремі параметри, ти можеш одразу розрахувати отримуваний дохід. Але калькулятор не просто дозволяє задовольнити цікавість та оцінити майбутній прибуток. Вибравши всі необхідні параметри вкладу - валюту, термін, суму, виплату відсотків - ти можеш одразу розпочати оформлення депозиту. Процес не вимагає візиту до відділення та відбувається на 100% онлайн. А гроші на відкритий депозитний рахунок ти можеш переслати звичайним переказом на рахунок Iban, внести їх у відділенні або через термінал без комісії.

Або просто завітай до Вінницького відділення Unex Bank, яке розташоване на вул. Соборній, 43, приміщення 40. Наші менеджери допоможуть підібрати та оформити найвигідніший депозит.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?