Відділення та банкомати

Депозити в банках Одеси

27 грудня

Депозити у банках Одеси

Одеса – не тільки велике українське місто, яке замикає трійку найбільш населених. Це не лише столиця неповторного одеського гумору та культури. А ще й морська столиця України. З 13 морських портів нашої країни сім розташовано на Одещині. У самій Одесі одразу кілька престижних «морських» ВНЗ, які щорічно випускають затребуваних у всьому світі мореплавців та логістів.

За деякими даними, близько мільйона українських моряків до війни щороку привозили до нашої країни від $3 до $4 мільярдів доларів. Тому немає нічого дивного, що в Одесі представлено 38 українських банків, які надають послуги через велику мережу із 260 відділень.

І в кожному з них будь-який українець може знайти сприятливий для себе вклад – депозити в Одесі є однією з найбільш популярних послуг для приватних клієнтів.

Банківський регулятор забороняє встановлювати спеціальні тарифи та умови для окремих приватних клієнтів. Тому якихось спеціальних умов, притаманних саме одеським представництвам українських банків, у місті ти не знайдеш. Однак ти можеш бути впевнений, що високий попит на депозитні вклади в Одесі не означає, що ставки за ними будуть нижчими, ніж в інших містах України.

Чи вигідно відкривати депозит в Одесі? В умовах воєнного стану банківські вклади є однією з небагатьох альтернатив інвестування тимчасово вільних коштів для приватних клієнтів. У період підвищеної інфляції ставки за вкладами ледве могли захистити заощадження від інфляційного знецінення. Однак у міру уповільнення інфляційних процесів доходність вкладів у гривні із запасом перекриває рівень інфляції. Навіть з урахуванням передбачених законом податків, які стягуються з депозитних доходів.

Крім того, такий тип вкладення коштів є абсолютно безризиковим, адже до кінця дії режиму військового стану держава взяла на себе зобов'язання щодо повернення повної суми всіх депозитів та нарахованих відсотків.


Депозитні ставки у банках Одеси

Останній чинник де-факто позбавив українців необхідності вибирати банк для розміщення депозиту за якимись додатковими критеріями, окрім процентної ставки. Як і всюди в Україні депозити в Одесі з максимальними ставками пропонують фінустанови за межами першої двадцятки. Звичайно, й тут не йдеться про якісь космічні відсотки. Але додаткові кілька процентних пунктів до середніх ставок у найбільших банках, які на щоденній основі розраховуються Thomson Reuters, у невеликих банках отримати все ж можна.

Іншими словами, шукати вигідні депозити Одеси насамперед слід у невеликих банках. Для цього зовсім необов'язково ходити по відділеннях та порівнювати умови фізично. Достатньо відкрити один з українських сайтів-агрегаторів, які консолідують інформацію про всі депозитні пропозиції банків Одеси та інших міст, та попередньо обрати 2-3 найбільш вигідні.

Після чого перейти на сторінки фінустанов зі складеного списку та перевірити отриману інформацію у депозитному калькуляторі. Останній допоможе тобі не тільки переконатися в релевантності отриманих заздалегідь даних, а й підібрати варіант, що найбільше відповідає твоїм очікуванням. У тому числі з урахуванням валюти вкладу (можливо, ти віддаєш перевагу заощадженням у доларах чи євро), умовам виплати відсотків (щомісячно, наприкінці строку чи авансом), терміну розміщення депозиту, умов поповнення вкладу, а також дострокового розірвання. Приклад реалізації такого калькулятора наведено нижче.

Вибір зроблено? В такому разі ти можеш відразу оформити внесок. У Unex Bank для цього навіть необов'язково відвідувати відділення – всі необхідні процедури можна провести віддалено, а гроші на відкритий депозит внести без комісії через платіжний термінал чи у касі найближчого відділення.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?