Відділення та банкомати

Перша криптокартка в Україні: Unex Bank разом з Mastercard та Weld Money запустили платіжну картку для розрахунків криптовалютою

22 вересня

Unex Bank, Mastercard та фінтех-стартап Weld Money розпочали випуск першої в Україні платіжної картки weld, яка поєднує звичний для кожного українця платіжний інструмент та криптовалюти. Картка дозволяє розраховуватися криптовалютою за товари та послуги всюди, де доступні безготівкові оплати.

Що таке картка weld?

Weld card – це цифрова платіжна картка на базі Debit Mastercard®, яка прив’язана до криптовалютного гаманця на платформі Weld Money. Картку можна додати до Apple Pay, Google Pay і розраховуватися криптовалютою за товари та послуги без необхідності користувачу самостійно конвертувати її у звичайну (фіатну) валюту. Конвертація криптовалюти відбувається в автоматичному режимі: при розрахунку карткою weld еквівалентна сума списується з криптовалютного балансу гаманця Weld Money.

Як це працює?

Користуватися карткою weld так само просто, як і звичайною платіжною карткою: користувачу weld card достатньо додати її до гаманця Google або Apple на cвоєму пристрої, прикласти смартфон або смарт-годинник із цифровою карткою до POS терміналу або ввести дані картки під час оплати онлайн на сайті магазину. Кілька секунд – і все сплачено: можна забирати товар чи оформлювати доставку. Таким чином, процес оплати карткою weld не відрізняється від звичайної безготівкової оплати, і жодні додаткові дії для розрахунку криптовалютою не потрібні.

Усі турботи щодо розрахунків беруть на себе партнери проєкту: банк проводить розрахункову операцію в гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача. 

Які операції доступні з карткою weld?

Криптокартку weld можна використовувати як звичайну банківську картку Mastercard. Окрім оплати товарів та послуг у фізичних магазинах та онлайн, для користувачів також доступне зняття готівкових коштів в банкоматах, що підтримують технологію безконтактної оплати. При оплаті товарів та послуг карткою weld жодні додаткові комісії з користувача не стягуються.

Як отримати криптокартку?

Оформлення віртуальної картки відбувається онлайн на платформі Weld Money. При цьому використовуються сучасні технології верифікації та ідентифікації клієнтів, імплементовані Unex Bank, згідно з чинним законодавством України, а саме – Дія, Дія.Підпис. Увесь процес займає не більше 15 хвилин.


Оформити картку weld можуть громадяни України старше 21 року.



Випуск цифрової картки є безкоштовним. За потреби клієнт також має змогу замовити випуск фізичної пластикової картки у відділенні Unex Bank.

Довідка:


Про Weld Money

Фінтех стартап Weld Money було засновано у 2020 році Олексієм Мерецьким, Олексієм Бобок та Іриною Лоренс. З моменту IDO та запуску на ринок нативного токена WELD, в core team Weld Money працює 40+ спеціалістів, ми провели лістинг на централізованих (BitMart, Bitrue) та децентралізованих (PancakeSwap, Uniswap) платформах, досягли численних партнерств з лідерами крипто, блокчейн й фінтех ринку та отримали підтримку від Concorde Capital, Magnus Capital, 7 O'clock Capital та інших інвестиційних компаній.

 

Про Unex Bank

Unex Bank – європейский банк, що працює на українському ринку з 1993 року. У квітні 2021 року АТ «ЮНЕКС БАНК» змінило власників. 75,01% акцій придбала інвестиційна компанія Dragon Capital, 24,99% – громадянин Чехії Іван Світек, який зайняв позицію Голови Правління Юнекс банку. Наразі Юнекс Банк позиціонує себе як фінтех-платформа, яка зосереджена на впровадженні інноваційних технологічних рішень, які спрощують доступ для клієнтів до безпечних та зручних фінансових послуг.

  • Станом на 1 лютого 2022 року статутний капітал банку становив 292 млн грн.
  • Активи банку становили 1,75 млрд грн.
  • Зобов'язання – 1,58 млрд. грн.

 

Про Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.Mastercard.com — глобальна технологічна компанія платіжної індустрії. Наша місія — розвивати і посилювати цифрову економіку, яка надає переваги всім і всюди через безпечні, прості, технологічні і доступні транзакції. Використовуючи захищені дані і мережі, наші партнерства і енергію, ми забезпечуємо рішення та інновації, які допомагають людям, фінансовим інститутам, урядам і бізнесам реалізувати свій найбільший потенціал. Наша культура і все, що ми робимо всередині компанії і за її межами, визначається відповідно до коефіцієнта моральності (decency quotient, DQ). Ми ведемо бізнес більш ніж в 210 країнах і територіях і створюємо стійкий світ, який відкриває безцінні можливості для всіх.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?