Відділення та банкомати

Депозити у Дніпрі

15 листопада

Дніпро є одним із найбільших міст України. За даними статистичного відомства, наприкінці 2022 року лише у місті проживало 968 тисяч населення. А з урахуванням великих міст-супутників, таких як Кам'янське, Новомосковськ, Підгородне та інших, значна частина жителів яких щодня приїжджають до Дніпра на роботу, населення становить близько 1,5 мільйона осіб. Тому немає нічого дивного, що у Дніпрі 45 українських банків представлені масштабною мережею із 242 відділень. Це другий показник в країні після столиці.


Депозити у Дніпрі

Зрозуміло, однією з найбільш популярних банківських послуг для населення є депозитні вклади. З початку року у всіх банках країни українці збільшили обсяг вкладів у національній валюті на 70 мільярдів гривень. На депозитних рахунках в іноземній валюті за той же період побільшало майже 300 мільйонів доларів, свідчать дані НБУ. Ці показники найкраще демонструють популярність послуги.

Багато в чому це пов'язано з високими ставками за вкладами, які на максимумах у середині 2023 року сягали 20% річних у гривні. Але також й з низкою інших факторів. Серед таких, наприклад, найчастіше згадують високий рівень невизначеності, який стимулює людей мінімізувати витрати грошей і, навпаки, активізувати накопичення.

Банки Дніпра, депозити яких є найкращими на ринку, найчастіше представлені також і в інших українських містах. Як правило, найкращі ставки пропонують не найбільші фінустанови. Побоюватися цього не варто з кількох причин.

По-перше, готовність платити вкладникам більший відсоток за депозитами у Дніпрі зовсім не означає великої потреби у додаткових грошах. Найчастіше поясненням феномену є той факт, що конкуренція за клієнта у сегменті невеликих банків набагато гостріша. Якщо великі банки, які акумулюють у собі величезні потоки зарплат українців, можуть обмежитися і невеликими ставками (необхідності у залученні нових клієнтів в них просто немає). То невеликі фінустанови мають чимось залучати вкладників. ІТ кращої мотивації, ніж ставка, немає.

По-друге, в умовах військового стану та ще три місяці після його завершення, Фонд гарантування вкладів гарантує повернення 100% суми всіх вкладів та нарахованих на них відсотків за депозитами всіх банків без винятку. Включно з банками Дніпра. Правило справедливе як для депозитів у гривні, так і для вкладів в іноземній валюті. А після того, як 100% гарантії буде знято, суму гарантування буде автоматично піднято з довоєнних 200 тисяч гривень до 600 тисяч гривень.


Депозити у банках Дніпра

Відсоткові ставки за депозитами у банках Дніпра, як і всюди по країні, залежать від багатьох чинників. Термін розміщення коштів на вкладі, валюти депозиту, умов нарахування відсотків (наприкінці строку або щомісяця), можливості поповнення депозиту. Ну і, очевидно, відсоткової політики конкретного банку.

Деякі фінустанови, змінюючи зазначені вище умови, створюють лінійку вкладів, присвоюючи кожному окрему назву. Наскільки це зручно з точки зору споживача – вирішувати, звичайно, тобі. Ми в Unex Bank вирішили, що такий підхід не надто комфортний, тому відмовилися від тактики кількох депозитів на користь єдиного універсального вкладу Unex Максимум.

Найкраще зрозуміти, як це працює, можна за допомогою депозитного калькулятора. Спробуй нижче підібрати з його допомогою найкращі для тебе умови: обери валюту депозиту, суму, яку хочеш розмістити, режим виплати відсотків та термін. У лівій частині ти миттєво отримаєш результат: відсоткову ставку, яка застосовується до вкладу з обраними параметрами, суму податку, яку банк зобов'язаний за тебе заплатити після закінчення строку вкладу, а також повну суму, яку ти отримаєш, коли строк депозиту добіжить кінця.

Зверни увагу, натиснувши кнопку «Оформити онлайн», ти можеш відкрити депозит дистанційно, не відвідуючи відділення. Ми оформимо електронний договір із зазначеними тобою умовами. А тобі залишиться лише поповнити депозит. Зробити ти можеш у нашому відділенні у Дніпрі або у будь-якому платіжному терміналі мереж City24 та EasyPay без комісії, шукати які у Дніпрі тобі довго не доведеться.

А якщо хочеш, приходь до нашого Дніпровського відділення. Воно працює щодня з 9 ранку до 6 вечора без обіду в самому центрі міста. Знайти його легко: Дмитра Яворницького, 66.

icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?