Відділення та банкомати

АТ «Юнекс Банк» присвоєно рейтинги найвищого рівня

03 січня

27 грудня 2022 року рейтинговий комітет РА «Стандарт Рейтинг» ухвалив рішення про присвоєння АТ «Юнекс Банк» довгострокового кредитного рейтингу на рівні uaААА – найвищої оцінки у національній рейтинговій шкалі агентства. Про це свідчить Свідоцтво, що було видано АТ «Юнекс Банк» 30 грудня 2022 року.


Ухвалюючи таке рішення, йдеться у Звіті про рейтингове дослідження, агентство спиралося на кілька ключових висновків. Зокрема, рейтинговий комітет високо оцінив дуже високий запас за нормативами Н2 та Н3 та поміркований запас нормативу регулятивного капіталу Н1. 


«Агентство виходить з того, що найближчим часом АТ «ЮНЕКС БАНК» не буде потрібний додатковий капітал, але в рамках оцінки кредитного рейтингу Агентство надало оцінку зовнішньої підтримки від акціонерів», - йдеться у звіті. За результатами останньої, комітет дійшов висновку про достатній запас міцності в акціонерів банку для надання йому зовнішньої підтримки у разі потреби.


За результатами оцінки кредитного портфелю Агентство констатувало «низький рівень NPL в кредитному портфелі при високій реальній кредитній ставці» та зауважило, що це «дає можливість визначити якість кредитного портфеля банку як високу».


Рейтинговий комітет оцінив забезпечення ліквідністю АТ «Юнекс Банк», як «дуже високе». При цьому «високе значення довгострокового нормативу ліквідності NSFR (378,10%) свідчить про те, що Банк достатньо забезпечений ліквідністю на горизонті один рік», - йдеться у рейтинговому звіті.


Зазначимо, що разом із найвищим довгостроковим кредитним рейтингом на рівні uaAAA з прогнозом «стабільний», АТ «Юнекс Банк» також отримав від «Стандарт Рейтинг» найвищий короткостроковий кредитний рейтинг uaK1.


А також найвищу з можливих рейтингових оцінок депозитів за національною шкалою - ua1.



icon star icon star icon star

Хочеш залишити відгук про роботу Unex Bank?